TINA UHRSKOV

Konstantinopolitanerinden og Katteperspektivet

6. juni 2008
6. juli 2008

TINA UHRSKOV

Konstantinopolitanerinden og Katteperspektivet
6. juni – 6. juli 2008
Udstillingen Konstantinopolitanerinden og Katteperspektivet er en fortælling om forholdet imellem tyngde og lethed.

Udstillingens første del – Konstantinopolitanerinden – er inspireret af vikingernes angreb på Konstantinopel i år 960. De kom sejlende fra Nord, løftede deres tonstunge skibe op af havet og bar dem over land frem til Konstantinopel, hvorefter de angreb byen. Tina Uhrskov sætter spørgsmålstegn ved vikingernes kraftanstrengte måde at være i verden på: findes der et andet perspektiv på menneskelivet end det, hvor tingenes tyngde truer med at stjæle hele billedet?

Svaret finder vi i udstillingens anden del – Katteperspektivet. Her sameksisterer tyngden og letheden. Som den hvilende kat i solen, afslappet, men dog opmærksom, parat til handling.

Tematikken om forholdet imellem tyngde og lethed går igen i Tina Uhrskovs valg af metode, idet hun har valgt at overføre grafikkens lette karakter til rumlige værker i form af en grafisk installation i to dele.

Udstillingen kan ses i Danske Grafikeres Hus, Sølvgade 14, 1307 København K.

Yderligere oplysninger: Tina Uhrskov, tlf. 51929776.

Om kunstneren.

Tina Uhrskov (født 1975) er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 2002. Hun arbejder med skulptur, tegning og grafik. Tina Uhrskov har i gruppesammenhæng udstillet bl.a. på Charlottenborg, Den Frie Udstillingsbygning, Århus Kunstbygning, Vejen Kunstmuseum og Danmarks Keramikmuseum, Grimmerhus. Hun er medlem af Billedhuggergruppen Kubik, som netop nu er aktuel med udstillingen Den Nye Almindelighed i De Gamles By på Nørrebro. Konstantinopolitanerinden og Katteperspektivet er hendes første separatudstilling.

Det grafiske arbejde er udført på Statens Værksteder for Kunst og Håndværk, og udstillingen er støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg og L. F. Foghts Fond.