STEFAN ROTVIT

THE NEW FLESH

2. maj 2008
1. juni 2008

STEFAN ROTVIT – THE NEW FLESH

2. maj – 1. juni, 2008

Med udgangspunkt i udgivelsen af “The New Flesh”, en artist-book i begrænset oplag indeholdende 30 tegninger, har Stefan Rotvit lavet rammen om en udstilling, der undersøger forskellige transformationer og hybrider af kroppen og landskabet. Det er et grafisk eksperiment, der er varierende i æstetik og metode; Fra automattegningen i serien “Land-escape” til sci-fi-illustrative tegninger lavet med sort tusch af indre, lukkede kredsløb, punkterede mønstre i serien “Materialisationsforstyrrelser” og åbne organ-verdener.

Ved samme lejlighed gøres der også brug af et installatorisk greb for at udvide tegningens rammer. I værket “The Visceral Sky” sprænges tegningen, så det fysiske rum bliver en del af værket. Blæk-, farveblyant- og kuglepens-tegnede udklip af anatomiske, biomorfiske detaljer er klæbet op på udstillingslokalets vægge for at fremkalde et fragmenteret organisk rum karakteriseret ved, at det er detaljerne, der definerer helheden.
Titlen “The New Flesh” stammer fra “Videodrome”, David Cronenbergs klassiker fra 1983, og udtrykker forvandlingen af krop og bevidsthed fra en tilstand til en anden- hvad enten det er mutation, død eller et nyt spirende liv, det handler om.

Bogen er trykt i serigrafi af Smittekilde Press.