Rasmus Danø

GRAFIK:VEN 2017

Årets første tryk er lavet af billedkunstner og tidligere formand for Danske Grafikere Rasmus Danø.

Rasmus Danø har grafikken som kernen i sit værk. Danø arbejder mest med linoleumstryk og træsnit, som han trykker på sin egen presse i atelieret. Danø arbejder med små størrelser til de helt store, hvor han på sine udstillinger sammensætter mange store trykte ark indtil han har indtaget hele rum i totalinstallationer af tryk, gerne i samspil med sine skulpturer. Ofte er Danøs motiver syrede landskaber, tekst billeder, mennesker og bygninger. Nogle af bygningerne bliver nedbrudt til mursten, brædder og geometriske former. Fælles er at de har rod i en befriende dystopisk humor og Danøs brug af hårde kontraster. Danø har en grov streg der selv når farvernes valør er tæt på hinanden giver meget effektive kraftfulde billeder.

Knogler optræder flere steder i Rasmus Danøs værker. I træsnittet tilGrafik:ven The Maker” cirkulerer der en masse knogler omkring kvinden der centreret står og holder et stort gråt objekt, en cigar, en puppe, et brød? Træsnittet har Rasmus Danø trykt med fire krydsfinerplader, en plade for hver farve, han lader farverne overlappe så trykket ender med at fremstå med seks farver.

“The Maker”. Størrelse 26×19,5 cm. Oplag: 70 stk. Teknik: træsnit, trykt i fire farver på Fabriano Rosapina Paper, 220 g. Trykt af Rasmus Danø.

Rasmus Danø f. 1974, er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2001.