Peter Larsen

Fremtiden er aflyst

2. september 2022
25. september 2022

Til udstillingen præsenteres et udvalg af Peter Larsen’s grafiske værker på Danske Grafikere med udstillingen “Fremtiden er aflyst – Grafik af Peter Larsen 2012 – 2022”

Grafik, graphien, at skrive, at tegne. Peter Larsen har altid tegnet. I hans grundlæggende undersøgelse af form og figuration omfatter hans praksis mange slags medier, men især grafikken har fået en helt særlig plads, siden han begyndte at udforske dette på Kunstakademiet i København siden 2007.

Selvom fremtiden er aflyst, vil nye og retrospektive værker danne rammerne for udstillingen der vil byde på dybtryk, højtryk, og monotypi. En udstilling, der i høj grad understreger Larsen’s talent indenfor de forskellige grafiske teknikker, men også afspejler hans generelle tilgang til kunsten og livet.

En tilgængelighed vi først og fremmest finder i det folkelige element i selve grafikens karakter som adskiller sig fra den klassiske billedkunsts unikke værker. Men også i formsproget, hvor man som beskuer med kendskab til Larsens praksis kan spore scenarier og motiver tilbage til andre grafiske tryk og medier.

Six eyes, eight eyes, døden på ryggen, fabeldyr og et helt dusin katte. En tegning bliver til et tryk, et tryk bliver til en tegning. Og et arbejde med billeder og form, der over længere tidsrum har affødt erfaring. De grafiske værker til udstillingen vil fungere som nedslag i de sidste 10 års forsøg på at italesætte det, der på én gang er banalt og uendeligt komplekst for os alle. Nemlig, eksistensen, døden og kærligheden i en verden, hvor fremtiden er aflyst.

 

There is a rocket on a truck, in a barn full of yarn and a hole that leads to nowhere.

On a planet made of skin, I blew my mind, on a carpet in the parking lot.

There is gas, food and lodging, and a movement to join, but all the trees grow downwards.

Where a bullseye is not a target and clouds are made of ash.

I sleep all day long in the car.

My name is not Martin but I am smarter than you.

I spend my days in the sunshine with a dog they call blue.

Where did the pain start? When did the symptoms begin? When did the pain start? What have the symptoms been? 

 

 Tekst af Efrat Edelsten & Peter Larsen, 2022