Paulis Liepa VS Simon Væth

STILL LIFE / NARRESKIBET

3. februar 2012
26. februar 2012

Paulis Liepa (LV)
VS
Simon Væth

Udstillingsperiode 3. februar – 26. februar 2012

STILL LIFE
en udstilling af Paulis Liepa (LV)

”Sort/hvid og farvede billeder der kredser om stilheden, gårsdagens kop te og behagelige dagdrømmerier. Om det magiske i øjeblikket, om ting der lever deres eget liv og om ting der fortæller deres egen historie.

Stilleben, tværsnit, livet helt tæt på, opdelinger i lag, affald, skrot, relikvier, erindringer, ting du måske aldrig får brug for men ikke kan leve uden, dagligdagen set gennem et forstørrelsesglas, et ikke defineret sted i det tidsløse rum.

Genstande der altid betyder mest – detaljer der tiltrækker sig den største opmærksomhed; det afgørende sekund og den millimeter der aldrig rækker helt til. Alt er talt op, stemplet og organiseret – og det behøver jo ikke ligne kunst overhovedet…”

Således beskriver Paulis Liepa (LV) tankerne omkring sine hverdags-poetiske arbejder. Arbejder der er udført i de simpleste grafiske teknikker Collography og Cardboard Cut; Tørrede lag af lim, stykker af pap der ridses med kniv, farvede lag der overlapper – råt og enkelt. Det er grafikkens mest elementære væsen, der her vises frem – simpelt som livet.

Danske Grafikere er stolte over, som de første, at kunne vise den lettiske billedkunstner Paulis Liepa´s grafiske arbejder til et dansk publikum.

Paulis Liepa(1978) bor og arbejder i Riga, Letland.
web: www.paulisliepa.lv / mail: paulisliepa@inbox.lv

Udstillingen er blevet til med venlig støtte fra Statens Kunstfond & NORDEN

NARRESKIBET

en udstilling af Simon Væth (DK)

Udstillingen “Narreskibet” er en undersøgelse af de teknikker og udtryksformer, der er at finde i meget af renæssancens såvel folkelige som højkulturelle grafik og kunst. ”Dødedansen” og ”Narreskibet”, er enkelte eksempler af en række allegorier fra renæssancens billedunivers, som Simon Væth har valgt at tage under kniven og give et nyt liv i en nutidig kontekst. Det er en neddykning i menneskets drifter, bedrifter og ikke mindst skyggesider.

Hvad er der at lære af de gamle grafiske mestre?

Simon Væth ( 1984 )
Uddannet lillustrator fra Designskolen Kolding i 2010.
Simons udtryk er personligt og vedkommende med en fin balance mellem det naive og komplekse og altid med et analog udgangspunkt. Simons billedunivers bevæger sig ofte omkring de mytiske og mørke temaer, og han byder med sine illustrationer beskueren på et kik ind i en anden verden.

simon@simonvaeth.dk
www.simonvaeth.blogspot.com
www.simonvaeth.dk
+45 2122 6084
UDSTILLINGEN ER ÅBENT
TORSDAG – SØNDAG 13.00 – 17.00
i udstillingsperioden.

Danske Grafikeres Hus, Sølvgade 14, 1307 København K

www.danskegrafikere.dk / danskegrafikere@
Kontaktperson: Rasmus Danø / +45 2991 7468