Ole Folmer Hansen

Året går på hæld, og det gør det også i Grafik:Ven. Vi slutter året af med manér med et nyt silketryk udført af det mangeårige medlem og tidl. Bestyrelsesmedlem Ole Folmer Hansen.

Ole Folmer Hansen er en erfaren og garvet grafiker med en omfattende grafisk produktion bag sig. Og vil for de flestes vedkommende ikke kræve nogen yderligere introduction. Som en bonus har Danske Grafikere fået mulighed for at vise 50 mini-tryk som Ole Folmer Hansen har udført ét af om året de sidste 50 år. Èt for hver år.

Hvis man alligevel ikke kender Ole Folmer Hansen så kan man se mere på

hjemmesiden: http://www.olefolmerhansen.dk

Eller læse nedenstående uddrag af museumsleder Inge Dybbros tekst til poster på udstillingen på Kastrupgård, jan 2009:

Ole Folmer Hansen ( f. 1937) har siden han var ganske ung arbejdet med konkret/abstrakt kunst – i malerier, skulpturer, grafik og udsmykninger. Siden 1964 har han udstillet i ind- og udland, separat og i gruppeudstillinger samt på biennaler og triennaler. Hans værker er repræsenteret på museer og institutioner både i Danmark og i udlandet. I sine kompositioner arbejder Ole Folmer Hansen på at skabe et afbalanceret og dynamisk samspil mellem former og farver. Fladerne står ensartede og mættede – både i maleri og i serigrafi, der er hans foretrukne grafiske medie. Ole Folmer Hansen har gennem årene forenklet sit formsprog, og samtidig er farverne blevet stadigt renere og klarere. Billedfladen uden spor efter penslen, de skarpe linier, de præcise grænser mellem sammenstødende farveflader – der er en rigdom af farveklange, dynamik og forfinet balance.

I de seneste år er Ole Folmer Hansens billedsprog blevet mere lyrisk og har fået en varmere tone. Det skyldes mødet med hans nuværende hustru Birgit From, der har inspireret ham til at udtrykke kærlighedens væsen. Det afspejler sig eksempelvis i malerierne Samhørighed fra 2006-07 og i den serigrafiske serie Kærlighedens Kilde fra 2001, der danner et yderst musikalsk forløb

med megen poesi og intensitet – man fornemmer noget, der gror, selve livskraften.