New School

New School

14. januar 2022
30. januar 2022

Syv kunstnere er efter et open call for medlemmer af Danske Grafikere blevet udvalgt til at præsentere de nye trykteknikker – fotogravure, digital print, pigment print, offset litografi og xerotypi.

På udstillingen er alle de nye teknikker repræsenteret og kunstnernes bidrag viser en stor variation af udtryksmuligheder for de nyere teknikker. I 2020 præsenterede udstillingen Old School de ældre trykteknikker. Med disse udstillinger viser Danske Grafikere bredden af udtryksmuligheder og teknikker indenfor den grafiske kunst.

 

Tine Hind

Lasercut

Med teknikken laser-cut forstørrer Tine Hind sine tegninger og omdanner dem til grafiske klicheer/stokke, som hun derefter kan trykke med. Der er fokus på farverne og mulighed for at anvende stokkene igen og igen til forskellige kompositioner.

 

Bjarne Werner

Digital print, inkjet pigment print på bomuldspapir.

Bjarne Werner arbejder med en teknik der minder en hel del om at lave traditionel grafik i flere farver/plader, blot i digital og virtuel forstand. Billedet skabes digitalt og bliver printet på en kvalitetsprinter, og dermed skabt i sin fysiske form.

 

Hanne Sie

Pigment print

Hanne Sie tegner i frihånd sine motiver i et tegneprogram.
Til trykningen anvender hun en speciel inkjet-printer med 8 forskellige farvepatroner. Den trykker med blæk af ægte farvepigmenter, som producenten fortæller er holdbare i over 200 år. Hun anvender specielt egnet papir, som farvekalibreres inden brug.

 

Heidi Borg

Offset litografi

Heidi Borg udstiller sin kunst-foto-bog, hvor teknikkerne offset litografi, laserskåret og printet papir er brugt. I tillæg vil hun udstille editions af de enkelte litografiske offset sider i bogen. Temaet i bogen er det nordiske lys med fokus på tiden omkring solnedgang –også kaldet blå time.

 

Henriette Heyn Olsen

Xerotypi

Henriette Heyns værker er alle udført i teknikken xerotypi. Et forlæg tegnes eller et foto bearbejdes, siden kopieret eller printet fra en laserprinter og herefter brugt direkte som trykplade på kobbertrykspapiret, som var det et litografi. I værkerne er tanken, at den valgte teknik skal være med til at give værkerne et råt udtryk, som er motiverne erindringer eller gamle slidte avisudklip

 

Lene Bennike

Fotogravure

Lene Bennike arbejder med at kombinere fotografi og grafik, og dermed opnå et færdigt resultat med stoflighed og nærvær. Hun arbejder med polymerplader som er lysfølsomme. Man kan derfor overføre et spejlvendt motiv til pladen, som efterfølgende fremkaldes og sværtes ind med tryksværte for tilsidst at blive håndtrykt i trykpressen.

 

Gitte Harslev.

Fotogravure

Gitte Harslev arbejder med fotografiske billeder overført til fotopolymerplader og trykt som grafiske tryk. Hendes billeder tager udgangspunkt i de 3 kæmpeege – Storkeegen, Kongeegen og Snogeegen som står i Nordskoven i Jægerspris. Den ældste er Kongeegen, som er omkring 2000 år, og der er stadig lidt liv i den. De to andre er yngre og er gået ud, og står som fine skulpturer i skoven.