Malou da Cunha Bang

Nærkontakt

26. oktober 2019
16. november 2019

Fernisering d. 25 oktober kl. 17 -20

Udstillingen Nærkontakt udforsker grænseoverskridende, akavede og omklamrende møder mellem mennesker i en serie af grafiske tryk.

Klaustrofobisk næstekærlighed. Misforstået indblanding. Ulidelig omgang med medmennesker på sparsom plads. Umulig navigering i offentlige rums påståede neutralitet. Vi manøvrerer, undviger eller antaster, når vi deler hinandens nærhed ved busholdepladser, i supermarkedskøen, på offentlige toiletter, i venteværelset. Og vi prøver at aflæse, vi overser, trækker os væk eller rækker alt for langt ud, når vi skal møde hinanden i det private og intime fællesskab. Grænser overskrides med venlighed og misforstået entusiasme. Og hverdagen bliver gradvist fyldt med kærlighed, der kvæler med umulige forventninger og gode intentioner.

Der er en omsorg imellem karakterne, som balancerer på grænsen til omklamring. Et kram for den ene opleves som et kvælertag for den anden. En kærlig gestus bliver anmassende eller en byrde.

I udstillingen Nærkontakt arbejder Malou da Cunha Bang med at udtømme alt det kvalmende, akavede eller uforståelige i ordinære hverdagssituationer ved at tage udgangspunkt i filmisk materiale som oversættes til trykmediet. Oversættelsen fra video til tryk fastholder karakterenes handlinger, og scenernes flygtige momenter udstrækkes. Hverdagssituationernes tvetydighed eksponeres til et punkt, hvor de manifesterer sig som en næsten fysisk tilstedeværelse af fastfrosset ubehag.

Malou da Cunha Bang (f. 1982) er uddannet fra Kungl. Konsthögskolan i Stockholm. Hun arbejder primært med video og dybtryksgrafik.

www.maloudacunhabang.com