Maja Gade Christensen

IMPRINT OF LANDSCAPE

7. februar 2020
1. marts 2020

Fernisering 7. februar kl. 17 – 20

Artist  talk lørdag d. 29. februar kl. 13 – 15

Lyset fra den velskabte solnedgang fremhæver det computergenerede landskab. Jeg bevæger mig igennem landskabet omgivet af arkitektur som er skabt i et 3D-program. Jeg følger kortet på min mobil, leger med augmented reality, bliver imponeret over hvor godt det virker. Jeg husker dengang man talte om den digitale verden som noget andet end den virkelige verden. Jeg farer vild i Ubiquitous computing. Det digitales allesteds nærværende fra den computeranimeret arkitektur omkring mig til farvekoderne af jorden under mine fødder. Hvor stopper det digitale, hvor begynder det virkelige, det fysiske? Spørgsmålet virker ikke relevant længere. Jeg kan ikke skille det virkelige og digitale fra hinanden. Den systematiske indsamling af jordprøver, er det mon et forsøg på at skabe orden i materien, ved at systematisere ursuppens mudder.
Maja Gade Christensen arbejder med landskabet ved at bruge jorden og stenene som landskabet består af. På udstillingen Imprints of Landscape interessere hun sig for mødet mellem det fysiske og digitale landskab. Det gøres ved “printe” digitale fotos med jord via fotogravure, 3D-printe vandpytter og tage direkte aftryk vandpytters sediment på papir. Hun har udvalgt steder København og Malmø som er bygget inden for de sidste tyve år. Det betyder at bygninger og bylandskaber er startet som digitale 3D arkitektur modeller inden de blev opført i byområderne.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Rådet for Visuel Kunst

De grafiske arbejder er skabt på Kirsten Kjær Museum