Finn Naur Petersen

KOM BARDO

7. august 2015
30. august 2015

 

Finn Naur Petersen
KOM BARDO

I mine rumlige værker optræder tit bearbejdninger af fænomener der ligger uden for den skulpturelle konvention. Jeg forsøger at inddrage tilstande af vækst som jeg undersøger og synliggør i et sammenhæng med det aktuelle udstillingsmiljø. Værk og rum bliver ligestillet i fortolkninger af religiøse, geografiske og kulturelle spændinger.
KOM BARDO griber ind i feltet af tilstande og energier der udspringer af det mellemrum, den korridor der adskiller det første liv til det næste. Herom ikke kun det ophøjede men snarere en faglig undersøgelse af den vækst, det ubekendte landskab, der tilsyneladende skal forceres før der opstår et visuelt træk der kan materialiseres. Jeg er optaget af at forme dette BARDO i et billedkunstnerisk sprog, i en slags erindring der forløser det uudsagte og transparente som forløsende værdier.I Danske Grafikeres Hus er de to værker hinandens pejlemærker. Det er visuelle vindstød der filtrerer passage og lys og samtidig efterlader et rum for tolkning af vækst, fra det første til det næste. Eller som en vis TV reklame visualiserer ordlyden og inviterer gud og hvermand til en overfart.

KOM BARDO er den tredje og foreløbig sidste i rækken af udstillinger der er dedikeret store kvindelige forbilleder nemlig Agnes Martin. De to foregående var Louise Bourgeois (Finns Samling) og Gertrud Stein (Female Button`s).

De udstillede værker er udført i samarbejde med Gilbert Gordon, Sophia Maria Seitz-Rasmussen og Johanne Dybdal Sigvardsen.

Finn Naur Petersen