Arnfinnur Amazeen

KOLLEKTIV

25. oktober 2013
17. november 2013

KOLLEKTIV

Arnfinnur Amazeen

25.10 – 17.11 2013

Arnfinnur Amazeen færdiggjorde sin MFA fra Glasgow School of Art i 2006 og har siden boet og arbejdet i København. Han er født i Island i 1977, har studeret ved Det Islandske Kunstakademi og havde sin første større soloudstilling på Galleri King & Bang i Reykjavik i 2010. Udstillingen bar titlen ”Mørket båret ind (igen)” og bestod af en totalinstallation hvor alle vægge i galleriet var tapetserede med speciallavede offset print, på hvilke todimensionelle værker var monteret omringende skulpturer på gulvet i galleriet. Værkerne bestod af absurde forbudsskilte, et kæmpe hegn, sten indpakket i plastik og en strikket vest med teksten ”Normalitet er den nye avantgarde” – en fængende, om end noget bizar visuel virkelighed.

Arnfinnur Amazeen beskriver sit arbejde som en slags forvrængning af fundne materialer. Han leger med sammenstillingen af foto, tegninger og tekst i individuelle objekter eller billeder og nogen gange i omfangsrige installationer. Han samler sine råmaterialer fra ret forskelligartede kilder, forvrængende deres oprindelige mening i arbejdsprocessen. Dog er resultatet aldrig kaotisk – tværtimod. Den præcision og minimalistiske tilgang med hvilken Amazeen udvælger og sammensætter sit genstandsfelt på ny er karakteristisk for hans metode. Hans valg giver ofte indtryk af at være ladet med en foretrukken betydning eller endda propaganda. Men den legende tilgang og humoren er altid til stede.

Til udstillingen KOLLEKTIV er den visuelle stemning hentet fra det årti, kunstneren selv er født i, som er en del af hans egen DNA. Den røde tråd er kontrasten; gammelt overfor nyt, lokalt overfor internationalt, traditioner overfor popkultur. Der er også en tristhed at spore i billederne; en isolation i det kollektive. En kløft i mellem sådan som vi ved, verden hænger sammen, og hvordan vi rent faktisk oplever den. I den kløft findes et væld af inspiration. Udstillingen er Amazeens anden soloudstilling i Danmark.

For mere information: www.arnfinnuramazeen.dk / a.amazeen@gmail.com

Udstillingen er støttet af Statens Kunstråd