Kaspar Sivertsen

Void draw()

30. august 2019
22. september 2019

Udstillingen tager udgangspunkt i spørgsmålet ‘Kan kunstig intelligens overtage kunstnerens job?’. Der udstilles store tryk i begrænset oplag, samt en masse små unika tryk. Derudover vil der være en projektion de kodegenererede motiver. Udstillingen er lavet af Kaspar Sivertsen. Det er hans første soloudstilling.

Projektet har en eksperimentel tilgang til digitale redskaber og bringer nytænkende digitale formgivningsmetoder ind i dansk grafik og kunsthåndværk. Intentionen med projektet er at udforske samspillet mellem gamle trykteknikker og nye digitale redskaber. Kaspar Sivertsen undersøger både teknikkernes visuelle potentia- ler, samt mulighederne for at udvikle nye tilgange til designprocessen, hvor de digitale redskaber gøres aktive i den fysiske verden.
I hele processen har Kaspar Sivertsen ageret maskinens fysiske vejleder og formidler. Med projektet har han udformet en serie af tryk i forskellige størrelser, som viser at maskiner også kan være autonome og poetiske.

Motiverne er blevet til ved at en kode bliver kørt i programmet Processing, som så udformer forskellige kodegenererede motiver. Alle motiver kommer fra samme kode. De udvalgte motiver bliver enten CNC-fræset eller lasergraveret i valchromat. Heref- ter bliver de digitale træsnit trykt på en trykpresse.

Kaspar Sivertsen er uddannet grafisk designer (cand.des.) fra Kunstakademiets Designskole og driver til daglig virksomheden Autotypo. Her arbejder han både med grafisk design til digitale og analoge medier. Autotypo er også et letterpress værksted, hvor Kaspar Sivertsen trykker alt fra visitkort til kunsttryk og afholder workshops.
Projektet er delvist støttet af Statens Kunstfond