Jytte Rex

Årets første originale grafiske blade er lavet af grafikeren, maleren, fotografen og filmkunstneren JYTTE REX er den tredje udvalgte grafiker som laver et tryk til GRAFIK VEN. Trykket er udført som inkjet pigmentprint på Somerset 300 gr papir i 70 nummerede og signerede eksemplarer og er printet hos Fluxprint.

Trykket bliver lanceret i forbindelse med den retrospektive udstilling: JYTTE REX, der vises på  Sophienholm, d. 29.juni – 11. August 2013.

Inden for den grafiske billedverden har Jytte Rex arbejdet med fotoemulsion – udtryk  på papir, træ og marmor. Værker hvor hun med emulsionsvæsken så og sige næsten arkæologisk dykker ned i dybere lag i menneske – historiens bløddele. Lag der ellers har været adskilt i tid og rum formår pludseligt at være sammen og blive til et billede.

Udover at være en mester i fotoemulsion har begavet os med at fremhæve grafikeren Palle Nielsen som vores tids Goya ved at lave en film om ham ” Palle Nielsen – mig skal intet fattes”  og bogen Palle Nielsen TIMEBOG/HOUR BOOK ”

Se mere på: www.kunstdk.dk/kunstner/jytte_rex