Julie Lundsteen Boserup

Where I´m calling from

18. november 2006
17. december 2006

Julie L. Boserup er aktuel med soloudstillingen Where I’m calling from i Danske Grafikeres Hus, hvor hun viser kollager, tegninger og fotokopier.

I udstillingen Where I´m calling from tager Julie L. Boserup udgangspunkt i byer hun aldrig har besøgt. I stedet har hun tilegnet sig stederne ved at arbejde med plakater fra rejsebureauer, overvågningsbilleder fra nettet og vilkårlige snapshots. Som en lænestolsrejsende har hun besøgt byerne gennem sin grafiske behandling af disse billedmaterialer. Bearbejdelsen gør det muligt at eksperimentere med balancen mellem forskellige stemninger og detaljer i motiverne, og gennem den gradvise transformation af billederne bliver de til et katalog over nye steder – steder som på een gang grænser op til de bagvedliggende bylandskaber og Julie L. Boserups kunstneriske univers.

Julie L. Boserup kombinerer klassisk håndtegning med andre medier, som fotografi, fotokopi og print. Sammenstillingen af de forskellige udtryk skaber billeder, der på een gang viser panoramiske overblik over byens landskaber, og samtidig rummer minutiøse studier af detaljer i motiverne – ting vi normalt overser, men som her trækkes demonstrativt frem i forreste række, og tilbyder tilskueren at overveje sit eget perspektiv på motivet. Resultatet er en udstilling, der konfronterer tilskueren med spørgsmålet om, hvad billedstrømmen betyder for os, hvordan vi lever med den, og hvad den sætter os i stand til at forestille os.

Julie L. Boserup tog afgang fra Chelsea College of Art i London i 2002. Siden har hun udstillet aktivt og har i løbet af det seneste år desuden deltaget på mange gruppeudstillinger, b.l.a på Galleri Christoffer Egelund og udstillingsstederne Første til venstre og Møstingshus. Derudover har hun været medarrangør af udstillingen Kolonihavehus 7A i et kolonihavehus i Valby. I 2005 modtog hun Kunststyrelsens talentudviklingspulje.

Udstillingen er støttet af Kunstrådets Billedkunstudvalg.