Jørgen Willerup og Edel J.E. Hartvig

Wayeb - og tiden efter

5. januar 2007
4. februar 2007

Jørgen Willerup og Edel J.E. Hartvig

‘Wayeb – og tiden efter’.

5. januar til 4. februar 2007

Hvis tiden er naturens metode til, at alting i naturen ikke sker på en gang, så viser grafikerne Edel J.E. Hartvig og Jørgen Willerup, at alting sker igen og igen. Vi bygger op – naturen snupper det igen. En evig cyklus med stigende entropi (tab) til følge. Vi vinder på kort sigt, men naturen vinder til sidst. Denne spiral-cyklende gentagende opbygnings- og nedbrydningsproces er de to grafikeres hovedtema.

Edel J.E. Hartvig og Jørgen Willerup billedgør på hver sin måde tidsbegrebet. Gennem undfangelse, liv og død og gennem forfaldet synliggøres tiden. Tiden er som fysisk dimension uhåndgribelig. På den ene side går tiden, men i hvilket tidsbegreb opbevares det uforandrede? Konklusionen må være, at alting forandres.

Der findes ikke et ‘tidsrum’ til opbevaring af uforanderlighed. I studier af Maya-kulturen i Mexico og Guatemala, har Edel J.E. Hartvig og Jørgen Willerup på hver sin måde fundet tidens ikonografi. Edel J.E. Hartvig viser i serien ‘ Intime åbninger’ og serien ‘Tiden går’naturens iboende trang til at opretholde livet, medens Jørgen Willerup viser forfaldet/naturens genopbygning af ‘dens’ orden.

De to grafikeres arbejder kan ses i Danske Grafikeres Hus, Sølvgade 14, i perioden 5. januar til 4. februar 2007, torsdag – søndag 13 – 17.

“Wayeb” er betegnelsen for de sidste 5 dage i Maya kalenderens år, de blev regnet for meget uheldsbringende.