En hilsen til Ib Geertsen

En hilsen til Ib Geertsen

23. april 2010
23. maj 2010

En hilsen til Ib Geertsen

kurateret af Martin Askholm og Ditte Vilstrup Holm

23. april – 23. maj 2010

Lever den konkrete abstraktion videre i samtidskunsten? Og på hvilke måder tager samtidskunsten tråden op i dag? Det er der mulighed for at orientere sig i på denne udstilling, hvor 20 særligt udvalgte samtidskunstnere sender en hilsen til Ib Geertsen. Oplægget har helt enkelt været at lave et værk, som forholder sig til Ib Geertsens arbejde – og så overholde nogle begrænsninger i størrelse og materiale – og det er der kommet mange forskellige bud på. De udvalgte kunstnere spænder over flere generationer og udtryksformer, og udstillingen viser skulpturer, væghængte objekter, maleri, tegning, dokumentation fra installationer og værker lavet specifikt til DG’s udstillingssted. Der er værker af kunstnere, som nok aldrig før har relateret sin praksis til Ib Geertsen og fra kunstnere, som længe har oplevet et slægtskab med Ib Geertsen. De enkelte kunstnere er udvalgt, fordi kuratorerne mener, at deres arbejde demonstrerer en eksplicit refleksion over farve og form, som enten ligger i direkte i forlængelse af Ib Geertsens praksis eller vil være interessant at relatere til den tradition, som Ib Geertsen har været med til at etablere.

Deltagende kunstnere: Malene Bach, Bank & Rau, Maiken Bent, Lisbeth Eugenie Christensen, Rasmus Danø, Nils Erik Gjerdevik, Thorgej Steen Hansen, Morten Steen Hebsgaard, HuskMitNavn, Ingen Frygt, Malene Landgreen, Rasmus Lütken, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Randi & Katrine, Torben Ribe, Rasmus Rosengaard, Tommy Støckel, Jonas Hvid Søndergaard, Torgny Wilcke, Troels Aagaard.

Udstillingen er kurateret af Ditte Vilstrup Holm og Martin Askholm

Om Ib Geertsen Ib Geertsen var medstifter af Linien II og er bedst kendt for sine konsekvente abstrakt-geometriske kompositioner: sit cirkelkvadrat (dråben) og linjen, der bøjer af. Men han er også kendt for sine eksperimenter med beskuerinddragelse i mobiler, foldeskulpturer og kravleskulptur. Hans opmærk-somhed overfor farvens betydning for vores erfaring af omgivelserne kommer igennem i hans udsmykninger til fx Næstved og Aalborg Sygehus og i debatoplæg, som her fra hans ”Skitse: til farvepoetisering af et lille land. Gerne Danmark: ”Hvad jeg forstår ved at poetisere et lands farver er: at ordne alle farver, så de opnår en balance i forhold til hinanden og den funktion, de er i…” Ib Geertsen døde sidste efterår, og denne udstilling kan ses som en hyldest til Ib Geertsen. Men frem for at minde ham ved at vise hans egne værker, fokuseres der her på at vise, hvordan de kunstneriske tråde, som han kastede ud i verden, føres videre i nutidens kunst.

For yderligere information kontakt: Ditte Vilstrup Holm: dvholm@gmail.com, tlf. 60 94 87 70 Martin Askholm: martinaskholm@mail.dk, tlf. 22 16 60 46