Eleanor Havsteen-Franklin

Incrementum

21. juli 2023
13. august 2023

Event d. 12. august kl. 13-15

 

Pressemeddelelse

Havsteen-Franklin udstiller kobbertryk og keramiske værker som er udviklet gennem hendes samarbejde med videnskabsmanden Dr Sebastian Schornack, Sainsbury Laboratory Cambridge University. Hans forskning i planter og mikroorganismer kobles til hendes kunstneriske undersøgelser af flora, fauna og organiske former, ofte i relation til vores egen krops skrøbelige skønhed. Hendes værker er optaget af, at udforske en visuel legemliggørelse for det sammenvævede forhold mellem botaniske og biologiske former, for at reflektere over økosystemernes og menneskelivets skrøbelighed og resiliens.

Havsteen-Franklin har arbejdet med kobbertryk siden hendes MA Printmaking fra University of Arts London (2007), hvor udforskningen af overfladen er et vigtigt aspekt. Det ses i motiverne hvor tankerne føres hen mod den behårede hud, organernes strukturerede og perforerede overflader eller naturfænomeners organiske mønstergentagelser. Overfladebearbejdning er også i fokus for de tekniske arbejdsprocesser hvor hun varierer mellem styrede og tilfældige ætsninger og ved at indarbejde broderi i nogle af værkerne på Japansk papir som i ‘Incrementum’. Trykning af den samme plade i forskellige farvenuancer, giver mulighed for at undersøge ideen omkring ’the multiple print’, og hvordan de forskellige farvekombinationer ændrer associationer for billedets motiv. I hendes keramiske værker videreudvikles hendes tanker og undersøgelseslinjer omkring naturlige former og ’levende processer’ i 3D. De keramiske skulpturer er delikate og viscerale, og de forskellige glasurer og oxidvaske muliggør yderligere udforskning af de organiske og ‘cellulære’ overflader, teksturer og farver.

Eleanor har været bosiddende i England siden 1994, og er praktiserende billedkunstner og kunstterapeut, uddannet i kunst og psykologi fra Chester University (1997) og i kunstterapi fra Hertfordshire University (1999). Udvalgte soloudstillinger omfatter Gyldendal, København (2019), De Queeste Belgien (2018) og 1. pris ‘Pushing Print’ soloshow, Margate (2013). Gruppeudstillinger omfatter Royal Academy Summer Exhibition; Wells Arts Contemporary; ’Health and the Climate & Ecological Emergency’ UCLH London; Kyoto City Art Museum, Japan; Guanlan Print Biennale Kina; Northern Print Biennale, Newcastle. Samlinger: Clifford Chance Collection (UK), Victora & Albert Collection (UK), Guanlan Print samling (Kina) og Douro Print Collection (Portugal).

Hun kuraterede udstillingen ‘The Poetics of Otherness’ på Pratt Institute, New York (2019) og blevet tildelt adskillige priser og artist residencies. Sammen med digteren Tomas Thøfner og Line Esbjørn udgav de Sammenfiltret i 2016. I november udstiller hun på The Royal Geographical Society i London, med værker inspireret af Grønland’s kultur og natursyn. Hun udstiller for tiden en større samling af grafik, keramik og tegninger på Museet Holmen i Løgumkloster.

www.eleanorhavsteenfranklin.com  @eleanorhavsteen.art