Anders Bülow

Dust. Shadow

26. september 2014
19. oktober 2014

Dust. Shadow

Anders Bülow


26. september – 19. oktober 2014

Hvis noget skal opstå, skal der sættes en forskel i et materiale. Støvkorn skal samle sig til en materialitet og lyset skal brydes på en måde, så der opstår en visualitet. På et tidspunkt har materialet gennemgået sin proces, bliver porøst og synker sammen til en bunke støv igen. Det er en rytme, som med små forskydninger gentages; En forskel opstår, samles, nedbrydes og opløses.

Dust. Shadow er titlen på Anders Bülows tredje soloudstilling denne gang på Danske Grafikeres Hus. Det er også en helt konkret beskrivelse af de enklest mulige elementer, der skal være til stede for at skabe en materialitet.

I Dust. Shadow præsenterer Bulow et næsten monokromt, non-figurativt og helt stille univers, hvor de nuancer, som skaber værket er skåret ned til det absolut minimale. Hvor værkerne selv hele tiden flygtigt balancerer imellem at være og at ophøre med at være. Og hvor kun den svage taktilitet, skabt af en let overflade af støv, eller den skygge, som materialets struktur kaster, afslører at værket er til stede og ånder.

Anders Bülow arbejder i Dust. Shadow med proces, materialitet og opløsningen af samme som både metode og tematik. Han bearbejder sine enkle, klassiske materialer med en langsommelig omhyggelighed, der på een gang er en historie om skabelse og forfald. Gennem bearbejdelse forstås materialet og processen opleves som aflejringer i materialet. Som krakeleringer i maling og som aftryk i papir. Som støv og skygge.

Anders Bülow (f. 1981) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2005-11) og Akademie der Bildende Künst Wien (2009-10). Han har tidligere haft soloudstillinger på Krognoshuset i Lund, og på Henningsen Gallery.