Chrysanthi Koumianaki

To Speak is to Know How to Use a Washing Machine

3. februar 2017
25. februar 2017

To Speak is to Know How to Use a Washing Machine

af den græske kunstner Chrysanthi Koumianaki.


Med udstillingen To Speak is to Know How to Use a Washing Machine arbejder Koumianaki med bevægelser som tegn og kommunikation, der foreslår et nyt fiktivt alfabet. To Speak is to Know How to Use a Washing Machinehenleder tankerne på antikken som ophav til en aktuel (græsk) virkelighed af hverdagens gøremål.

I go out, I start walking, I walk faster, RED, I slow down, I stop moving, I put my hands in my pockets, white lines on the road, GREEN, I can walk 3 meters in 5sec, I start walking, I’m walking faster, I turn left, I loose speed, I walk slower, I meet you, we hug, we kiss, we talk, we move our hands, our legs are moving too, I don’t think I’m thinking why I move my toes, can you think? Bye.

I udstillingen antyder Koumianaki at hverdagens kropslige bevægelser skaber et parallelt vokabular, bevidst og ubevidst, i et rum hvor kropslige erkendelser kan opstå og gives videre. 

To Speak is to Know How to Use a Washing Machine er Koumianaki’s første udstilling i Danmark. Koumianaki arbejder for tiden på Statens Værksteder for Kunst med produktionen af nye værker til udstillingen i Danske Grafikeres Hus.

De grafiske overvejelser i Koumianaki’s tegn og formsprog, trækker på den grafiske traditions tilknytning til sprog, og som middel til (masse)kommunikation.

Chrysanthi Koumianaki (f. 1985 Creta, Grækenland). Bor og arbejder i Athen, Grækenland.

Koumianaki undersøger sprog og oversættelse igennem forskellige symbolsystemer og alfabeter, med et fokus på non-verbale kommunikationsformer.

I sit arbejde gentænkninger og manipulerer hun regelsæt inden for forskellige typer sprog, der skaber nye narrativer på tværs af tider. Hun arbejder ofte med størrer installationer, der kombinerer medier såsom tegning, print, vægmaleri, video, lyd og metal- og trækonstruktioner.

Udover sit kunstneriske arbejde, er Koumianaki en af tre kunstnere, der driver det kunstnerdrevne udstillingssted 3 137 i Athen. 3 137 fungerer som atelier, samt som ramme for udstillinger, talks, performances og samarbejder, der har til formål at fremmer samtaler på tværs af kunstneriske praksisser. Senest med udstillingen After the Explosion…You Hear the Light der i sin første del, blandt andet præsenterede et udvalg af Græske kunstnere, der var aktive i 1970erne. http://www.3137.gr/

Koumianaki er bla. uddannet fra University of the Arts i London og blandt hendes seneste udstillinger kan nævnes: The Equilibrists (2016) – et samarbejde mellem New Museum i New York, the DESTE Foundation og Benaki Museet i Athen, der sammen præsenterede et udvalg af yngre græske og cypriotiske billedkunstnere, samt solo udstillingen Chroachym (2016) på Locus Athens, Mentis, Traditional Textile Techniques Benaki Museum, Athens.Fra d. 24 februar kan hun endvidere ses på udstillingen Conceal, cover with sand, replicate, translate, restore på Kadist i Paris.

http://cargocollective.com/chrysanthikoumianaki