Cecilia Westerberg VS David Dellagi

Et atlas over store og små betragtninger / Carnivore

9. marts 2013
31. marts 2013

Pressemeddelelse

 

Cecilia Westerberg VS David Dellagi

 

Fernisering: Fredag d. 8 marts kl. 17-20

Solveig Sandnes og Mads Währens spiller ved ferniseringen kl 19.00.

Udstillingsperiode: 9. marts – 31. marts 2013

 

Cecilia Westerberg

“Et atlas over store og små betragtninger”

På udstillingen i Danske Grafikeres Hus viser Westerberg et nyt bogobjekt med collager, animation og tegning. I oktober 2012 tilbragte kunstneren en måned i Rom med at studere gamle verdenskort, måleinstrumenter og La Sfera-manuskripter samt de repræsentationslokaler, som kortene var lavet til. Med inspiration i dette vil udstillingen mime et sådant repræsentationsrum. Væggene er malet grønne og på dem hænger tegninger med landkort, kompasroser og måleinstrumenter, som er blevet brugt til at måle tid og sted med igennem tiden. Bogobjektet er 70 x 50 cm og indeholder 20 opslag med originale collager med tegninger på håndkoloreret papir. Bogen er et Atlas over store og små betragtninger, som starter med det ydre rum og forsætter med verdenskort igennem tiden til mere poetiske opslag med verdens ældste urdyr komodo-varanen og land og søkort som udgangspunkt. Atlasset er tænkt som et ”work in progres”, som aldrig kan blive helt færdigt.

Westerberg arbejder i et felt af paradokser. Vi har adgang til mere viden end nogensinde før, men vores fornemmelse for sammenhæng og forståelse af vores plads i verden bliver for mange sværere og sværere at definere. Behovet for at lave en bog, et atlas, hvor alting står i, er en anakronisme og umulighed, men måske et fundamentalt behov hos dagens mange projektmennesker.

Kunstneren  har udstillet i ind- og udland. Senest på Islands National Museum og er udstillingsaktuel på udstillingen “Mellem utopi og virkelighed” på Esbjerg Kunst Museum frem til 28.april.

Cecilia Westerberg, født 1967 i København, er uddannet ved Chelsea College of Art 1996-99 i London. Westerberg arbejder med en udvidet tegnepraksis, som udfolder sig i gennem tegning, animation og artist books.

Kontakt:cwesterberg@yahoo.com +4520919097 Info:www.ceciliawesterberg.com

Tak til Statens Værksteder For Kunst

 

David Dellagi

“Carnivore”

“Carnivore” (”Kødæder”) er titlen på en ikke-eksisterende film, som kunstneren David Dellagi har drømt frem i form af et omfattende storyboard i fotocollage-form, en filmplakat samt en række collager, der relaterer til filmens indhold og stemning. Det er således en udstilling, der krydser forskellige grafiske genrer med collagen. Med et greb hentet fra den argentinske forfatter Borges, beskæftiger udstillingen sig med det fiktiviserede kunstværk – i dette tilfælde filmen der, med fuldt overlæg, aldrig blev realiseret, men som måske netop er mere interessant i form af de visuelle mærker den efterlod sig i tænkt form.

Ved at udlægge fotocollagen som storyboard, undersøger Dellagi dens potentiale som fortællende form, samtidig med at fortællingen udsættes for et poetisk overgreb, der udfordrer beskueren, og skaber et unikt visuelt udtryk.

Helt i tråd med handlingens surreelle karakter er filmens plakat en pastiche over og hyldest til den polske, surrealistiske filmplakat tradition, komplet med krediteringer og tekst på polsk.

På udstillingen indgår også collager, der benytter fragmenter af stillbilleder fra sort/hvide film og som, i al deres poetiske enkelhed, leger med optiske illusioner og fremmaner en sælsom drømmestemning.

David Dellagi (født 1970 i København) har været udstillet bredt i ind-og udland, senest med solo udstillingen ”The Umbilical Eye” på SOD Gallery, og deltager i 2013 på vandreudstillingen ”Efter surrealismen”, der præsenteres i forskellige kunstbygninger og på museer landet over.

Kontakt: dellagister@gmail.com +45 31321256 Info: www.sodgallery.dk

 

Danske Grafikeres Hus, Sølvgade 14, 1307 Kbh. K

Åbent: torsdag – søndag fra 13:00 til 17:00

 

www.danskegrafikere.dk