Bo Mølgaard og Anne Weber Henriksen

Ekko / Forsvindingspunkter

20. november 2021
5. december 2021

Ekko – soloudstilling med Bo Mølgaard (første sal og gangtunnel ml. Sølvgade og Kongens Have)

Gangtunnel ml. Sølvgade og Kongens Have: Print

Danske Grafikeres Hus: Fotogravure og lyd

Fra udstillingslokalet er der indblik over muren til naboen, Kongens Have. Her står Axel Hansens skulptur Ekko og lytter op mod bygningen, længselsfuld efter at indoptage noget, der kan give hende en betydende stemme. For hun er dømt til kun at kunne gentage, hvad andre før hende har sagt. Sådan er det i Ovids Forvandlinger – Alting har en konsekvens og alting hænger sammen. Udenfor og indeni. Tæt på og langt væk.

 

 

Forsvindingspunkter – soloudstilling med Anne Weber Henriksen (stueetagen)

Stueetagen i Danske Grafikeres Hus er blevet omdannet til et eftersøgningslokale, hvor der opstår en sammensmeltning mellem grafik og jordtegninger malet direkte på lokalets vægge. I løbet af udstillingsperioden opbygges der et nærmest tragikomisk forsøg, på at finde “landskabet” i det omgivende urbane miljø i centrum af København.

Til eftersøgningen af landskabet anvendes teknikken dybtryk med kobberplader, ledsaget af udtræk af jordens egne farver. Arbejdet lader jordens råmaterialer skabe de mærker og graveringer i kobberet, der efterfølgende trykkes, med reference til de første kort af Danmark. Der skabes således en art klassiske kort med aftegninger fra jorden selv – som var det nutidens skurestriber.

Kobberpladerne trækkes over terrænet omkring Sølvgade, i en søgen efter det moment, hvor det danske kulturlandskab forsvinder, og jorden som råmateriale træder frem. Denne udstilling præsenterer lokalområdet frisat for klassisk figuration og tilfører undergrunden til perspektivet.

Selve kobberpladen kommer i fokus som både værktøj og et performativt objekt.

I forbindelse med udstillingen udgives publikationen Forsvindingspunkter med grafiske værker og tekster, skrevet af kunstner Anna Weber Henriksen og geograf Ulla Kronborg Mazzoli.

Publikationen udgives ved en samtale i udstilling d. 28/11 kl. 12.30.

Udstillingen er skabt med støtte fra Statens Kunstfond