Emil Rønn Andersen

Automate and Perish

1. august 2014
24. august 2014

Automate and Perish 
Emil Rønn Andersen
02.08.2014 – 24.08.2014

Smagsløs(hed) er ikke det rigtige ord, men kan fungere som et midlertidigt udgangspunkt. Alle de vertikale overflader i Danske Grafikere ser sig selv (dette burde have været blevet skrevet i datid, da den lukkede to dage før artiklen her publiceres, red.) beklædte med ruller af pergamentlignende tapet, der blænder hjørnerne i rummet af.

Tapetet består af ét stift billede, formatet så slavisk formet og herefter gentaget i serier. Det serielle inviterer ind i en ukendt proces, hvilket modarbejder billedernes udtryk, der umiddelbart lugter af slikket reklamefotografi, hvor efter en velvilje til noget billedskønt og intentionsløst æstetisk stadig består. Gentagelsen af den tredelte komposition – stålkugle, spejl, ukendt rum – insisterer på en forfordeling af forskelle, istedet for subjektivitet og identitet. Noget maskinelt er blevet sat igang, den anden natur af automatiseret virkelighed.

Emil Rønn Andersen (1986) har en BFA fra Malmø Art Academy og er på 5. studieår på kunstakademiet i København på skolen for Tidsbaserede Medier.
Det er beklageligt at imperativet og spørgsmålet i Automate and Perish ikke længere kan opleves, men det ses som denne tekstforms privilegie at være en henvisning til ideer såvel som til udstillingen selv.