Alt Cph 2009 ANONYMOUS DRAWINGS

Alt Cph 2009

ANONYMOUS DRAWINGS

DG inviterede projektet Anonymous Drawings, fra Berlin, til at repræsentere os ved messen. De lavede en kompakt lille udstilling med omkring 250 udvalgte tegninger fra deres arkiv blandet med danske tegninger udvalgt efter et open call. Der var tegninger fra det meste a f verden, fra Argentina til Italien og nu også Danmark, lavet af folk med forskellig alder og baggrund. Tegningernes anonymitet kunne løftes ved at købe den til en sum af 1500 kr.

Arkivet rejser nu videre og bliver næste gang vist i en stor udstilling på Kunsthaus Kreutzberg/ Bethanien i Berlin hvor den åbner 11 December kl. 19. Se mere på: www.bluetenweiss-berlin.de Og tusind tak til de mange indsendte bidrag og den store opbakning til initiativet!

OPEN CALL
ANONYMOUS DRAWINGS
Danske Grafikere invitere til Open call i forbindelse med Alt_cph messen 18. – 20. september 2009

Fredag 19/9 14-21
Lørdag 20/9 12-20
Søndag 21/9 12-20

Alt_Cph
Fabrikken for kunst og design
Sundholmsvej 46
2300 København S

www.altcph.dk

ANONYMOUS DRAWINGS er et kunstprojekt startet af Anke Becker fra Berlin. Siden 2006 har projektet været præsenteret på 9 udstillinger i forskellige institutioner og mere end 5000 kunstnere fra hele verden har deltaget.

Denne gang er Anonymous Drawings inviteret af Danske Grafikere til at udstille i deres stand på den alternative kunstmesse: ALT_CPH 09. I den anledning laves et open call i Danmark.

Koncept

På hver ANONYMOUS DRAWINGS udstilling udvælges tegninger af kunstnere fra forskellige lande der derefter vises anonymt. Udstillingerne kommer i stand som et open call. Der stilles ingen krav til deltagernes alder, biografi eller baggrund ved udvælgelsen af de endelige værker. Tegningerne kan således være af både professionelle kunstnere og amatører.

Publikum kan ophæve kunstnerens anonymitet ved at købe tegningerne, der sælges til et fast beløb på 1500 kr per styk. Køberen kan tage tegningen med sig med det samme og den tomme plads på væggen vil derefter blive markeret med kunstnerens navn.

Den faste pris er ikke en reel markedspris. Da tegningerne er fra både kunstnere og amatører, er det op til publikum at trække grænsen mellem kunst og ikke-kunst. Almindelige principper for prisdannelse på kunst, så som kunstnerens berømmelse, sættes ud af kraft: de deltagende kunstnere stiller deres egen person i baggrunden til fordel for det faktiske produkt, deres kunstværk.

De udvalgte tegninger vil ud over alt_cph også blive vist på ANONYMOUS DRAWINGS N°10 12 december 2009 – 3 januar 2010 Fernisering: 11 december 2009 Kunstraum Kreuzberg / Bethanien. Mariannenplatz 2. D-10997 Berlin www.kunstraumkreuzberg.de

 Deltagelse

Send følgende:

  1. 1-2 originale tegninger på papir, max størrelse: A3 ( 29,7 x 42 cm), underskrift og læseligt navn på bagsiden af tegningen (send ikke prints, rammer, objekter og plakatrør. Tak!)
  2. Udfyldt ansøgnings skema Attach:ans_skema.dk.pdf
  3. Frankeret svarkuvert med modtageradresse på
 Sendes til:

Danske Grafikere – Anonymous Drawings – – Sølvgade 14 – 1307 København K

Deadline for deltagelse er: mandag d. 17 August 2009
Der vil blive emailet en bekræftigelse på modtagelse, samt information om resultatet af den endelige udvælgelse.
Udvælgelsen foregår i dagene op til messen.

Ved salg modtager kunstnerne 750 kr af salgsprisen. De resterende 750 kr vil blive delt mellem Anonymous Drawings og Danske Grafikere og brugt til at realisere fremtidige projekter.

I tilfælde af salg vil kunstneren blive informeret per mail lige efter messen.

Siden 2006 er der gennem Anonymous Drawings´ udstillinger blevet opbygget et arkiv på mere end 800 udvalgte tegninger. Arkivet kan vises som vandreudstillinger.

Alle kunstnere der deltager har mulighed for at donere et eller flere værker til arkivet og støtte Anonymous Drawings projektet: Hvis en eller flere tegninger ikke sælger under Anonymous Drawings vil de donerede værker blive en del af arkivet. Hvis tegningen bliver solgt ved en fremtidig udstilling, vil pengene blive brugt til at realisere flere Anonymous Drawings udstillinger.

Værker der ikke bliver solgt eller arkiveret vil blive sendt tilbage ultimo november.

Værker vil kun blive returneret hvis der er vedlagt en frankeret svarkuvert med modtageradresse på.

Personlig afhentning af værker er ikke mulig, de skal returneres per post.

Ansøgninger der ikke er korrekt udfyldte vil ikke blive taget i betragtning.

Blutenweiss fralægger sig ansvaret for enhver beskadigelse af værker (inklusiv tyveri og brand), der sker under transport, under udstillingen eller ved returnering,

Koncept: Anke Becher / blütenweiss berlin

Kontakt: epost@danskegrafikere.dk
www.danskegrafikere.dk
www.bluetenweiss-berlin.de
www.anke-becker.de