Frank Christoph Beer, Julie Boserup, Meike Doelp, Jesper Fabricius, Alice Goudsmit, Cecilie Gravesen, Lise Harlev, Ole Hartvig, Gudrun Hasle, Ethan Hayes-Chute, Henriette Heise, Ellen Hyldemose, Ulrike Mohr, Lasse Krog Møller, Tanja Nellemann Poulsen, Kaj Nyborg, Hester Oerlemans, Carina Randløv, Morten Hemmingsen Sørup, Gernot Wieland.
På Alt_Cph10 præsenterer Danske Grafikeres Hus en stand bygget op med tematisk og formelt udgangspunkt i opslagstavlen. En installation bestående af 20 tæt hængende tavler (magnettavler, whiteboards, kridttavler og opslagstavler) reflekterer som helhed opslagstavlen både konceptuelt og arkitektonisk.
Opslagstavlen fungerer her som en kommentar til forventningen om et, for det grafiske blad grundliggende, krav om overensstemmelse mellem form og indhold. En opslagstavle kan betragtes som et øjebliksbillede af en tankeprocess, et mind-map eller en skitse, men også i meget klassisk forstand som et billede: et indrammet motiv. Sidst men ikke mindst er opslagstavlen et mødested, hvor kommunikation og interaktion finder sted.
Installationen reflekterer i sin helhed den åbne arkitektur omkring Alt_Cph10 og leger, i visualiseringen af den direkte og personlige kommunikation ofte forbundet med opslagstavlen, med spørgsmålet om deltagelse og reflektion. Hvad enten det er i hjemmet, i skolen eller på atelieret, er opslagstavlen stedet hvor jeg kan finde et nyt arbejde, ny bil, bolig, kæreste eller yoga-workshop. Opslagstavlen er stedet hvor min ideer bliver synlige, hvor mine tanker får struktur og mine planer bliver transparente. Og den er stedet hvor jeg kan kommunikere mine meninger til mine umiddelbare omgivelser. Fascinationen af tings materialitet er ikke mindsket selvom elektroniske gadgets der er tænkt til at minimere alle samlinger af papir, billeder, notater og andet, umiddelbart overflødigt krimskrams, udvikles i en rivende fart. Opslagstavlen hjælper os bogstaveligt med at visualisere ting og den faktiske håndtering af materiale er ikke alene relevant af kompositoriske og æstetiske grunde, men synes også at fungere som redskab til visualisering af tanker. I sin flakken mellem at være et grafisk billede, en collage af tegn løsrevet fra deres oprindelige betydning og en tavle til kommunikation og information, bliver opslagstavlen når den præsenteres i konteksten samtidskunst til en ubestemmelig hybrid. På Alt_Cph10 præsenterer de deltagende kunstnere hver en frit valgt tavle. Det kan være tavlen hjemmefra eller et gennemkomponeret eller konceptuelt værk. Ingen kuratorisk idé bestemmer det enkelte værk eller dets interpretation.
Danske Grafikeres Hus favner et udstillingsrum, et medlemsarkiv og en organisationen Danske Grafikere, en 31 år gammel organisation der promoverer interesse og kendskab til grafik. Huset viser samtidskunst med en grafisk sensibilitet der går på tværs af discipliner og understreger det grafiske sprog som et udtryk i flux og altid til forhandling. Dette års stand er arrangeret af Danske Grafikere I samarbejde med Alice Goudsmit.
Alt_cph 2010 17-19.9