Hannah Anbert og Sonja Strange

Efterlandet / Sambucus Nigra

17. november 2017
17. december 2017

Fernisering fredag d. 17. November kl. 17.00 – 20.00. Performance kl. 18:00.

Efterlandet viser Hannah Anbert en række kobbertryk, en serie af aluminiumsskulpturer, samt en samling af faner. Det fiktionaliserede ikke-sted, Efterlandet, fungerer som afsæt for de delvist forståelige motiver af ukendte landskaber og mærkværdig menneskelig aktivitet, samt aluminiums-instrumenternes udformning, der ikke røber nogen umiddelbart genkendelig funktion. Dertil kommer en række tryk med mere abstrakte motiver, der strækker sig fra fiktioner over kroppens indre til mikroorganismernes usynlige liv.

Sambucus Nigra viser Sonja Strange en serie malerier med udgangspunkt i træet Sambucus Nigra – bedre kendt som Hyld. Sonja Strange tager udgangspunkt i de 5000 år gamle rituelle handlinger, som er knyttet til træet Hyld. Man har tilbedt træet. Man har brugt selve træet og dets bær til fremstilling af medicin. Hyldens ånd er et symbol på frugtbarhed, sympati, fred og allervigtigst: hyldens ånd er kærlighedens ånd. Iført en åndedragt fremmaner Sonja Strange træets kærlighedsånd gennem en seance. Hun besjæler lærredet med ånden og skaber derigennem en serie abstrakte malerier. Åndemalerier.

Om kunstnerne:
Hannah Anbert (f.1984) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016. Hun har udstillet i ind- og udland, heriblandt Kunstforeningen GL Strand, DK, Kunsthal Charlottenborg, DK, Arti et Amicitiae, Amsterdam, NL, Prague National gallery, CZ.

Sonja Strange (f.1981) er uddannet fra det Jyske Kunstakademi i 2008 og fra VSUP – Academy of Arts Architecture and Design Prague, Tjekkiet. Strange har udstillet i ind- og udland, heriblandt på Ok Corral, NLHspace København; F2 Gallery Berlin; og SKC Gallery Beograd.