Johanne Cathrine Haugen Østervang

Må du gå i køkkenet og ikke i krig

27. august 2021
12. september 2021

Velkommen til fernisering d. 27. august klokken 17-20

Må du gå i køkkenet og ikke i krig

–hvisker jeg til robotterne, til maskinerne, automatonerne.
Vi har længe haft et nært forhold, hvor jeg fascineres og frastødes af mulighederne og de ikke ved, at jeg eksisterer. Jeg drømmer om fuldautomatiseret luksuskommunisme eller en kælerobot der også kan lave madpakker til mine børn. De drømmer ikke, tror jeg nok, deres historie starter næsten altid i militære formål.
Må du tage min opvask, så jeg kan falde i søvn mens jeg læser en bog for mine børn, fortsætter jeg.
Må du vaske mit tøj, så jeg ikke falder i søvn mens jeg læser en bog for mine børn.
Nu udstiller jeg en samling litografier og tegninger der handler om robotter, krig, reproduktivt arbejde og lidt af hvert. Engang havde jeg forestillet mig et mere storslået resultat af mine tanker og arbejder om robotter, men det er sådan her det skal være. En forholdsvis ydmyg ophængning af værker der handler om vild og hurtig teknologi, men er produceret med den gammeldags og tidskrævende teknik litografi er. Jeg håber at resultatet vil give jer en bid af det nærvær som materialet og teknikken giver mig.

Udstillingen er støttet af Statens Værksteder for Kunst, hvor jeg i slutningen af 2020 har skabt en del af værkerne. Tidligere arbejder til udstillingen er støttet af Statens Kunstfonds legatudvalg for billedkunst 2020.